Bisnes Online Yang Mudah Untuk Pelajar Universiti

Zaman sekarang ni, semua orang nak berbisnes, semua orang nak cari duit lebih. Tak ketinggalan pelajar-pelajar universiti yang sememangnya memerlukan duit yang banyak ketika masih belajar. Bagi anak-anak muda ini, semestinya pilihan online dan dropship menjadi pilihan utama mereka. Jadi hari ni saya nak kongsikan tentang bisnes online yang sangat mudah dan pastinya menguntungkan khas untuk pelajar-pelajar universiti.

Bisnes Shaklee – Online, Mudah dan Menguntungkan

Kenapa dikatakan bisnes Shaklee ni mudah?

1) Bisnes Shaklee tak perlukan modal yang tinggi

  • Sebagai pelajar, semestinya modal yang terhad menjadi faktor utama dalam pemilihan bisnes. Dengan Shaklee, modal yang diperlukan sangatlah rendah, iaitu hanya RM75 atau pun boleh mendaftar percuma dengan syarat-syarat yang tertentu. Jadi semestinya ini tidak akan membebankan adik-adik yang baru nak berjinak-jinak dengan bisnes online ini.

2) Boleh dibuat di mana-mana sahaja

  • Disebabkan bisnes Shaklee ini bisnes online, maka adik-adik boleh jalankan bisnes ni di mana sahaja asalkan ada perkhidmatan internet. Semasa dalam perpustakaan, di hostel mahupun di dalam bas, adik-adik boleh sahaja memantau dan meng”update” bisnes ini. Tambahan pula sekarang ni semua dah mempunyai handphone, jadi memang sangat mudah nak buat bisnes Shaklee ni.

3) Tak Perlu Simpan Stok

  • Adik-adik tak perlu nak simpan stok sebab semua pesanan pelanggan akan diuruskan oleh pihak Shaklee, dari segi pembungkusan hinggalah kepada penghantaran. Bisnes Shaklee ni tak ubah seperti bisnes dropship, tapi yang bestnya bisnes Shaklee ni untung runcit dapat, untung bonus pun dapat.
  • Tapi kalau adik-adik nak jalankan perkhidmatan COD, disarankan menyimpan sedikit stok terutama hot items untuk memudahkan urusan COD.

4) Masa yang fleksibel

  • Waktu bila nak buat bisnes Shaklee? Itu terpulang kepada adik-adik. Waktu rehat, waktu lunch atau lepas kuliah, itu semua mengikut keselesaan masing-masing. Dalam bisnes Shaklee, siapa yang rajin dialah yang mendapat untung. Jadi kalau makin banyak usaha dilaburkan, makin lumayan lah pulangan yang adik-adik akan dapat.

5) Mentor yang hebat

  • Apa-apa bisnes pun tak kisahlah online atau pun offline, mentor sangat diperlukan untuk memastikan kita sentiasa dalam track yang betul. Dalam bisnes Shaklee banyak kelas-kelas yang dijalankan termasuklah kelas online menggunakan applikasi telegram, whatsapp, facebook dan sebagainya. Dan semestinya dengan cara ini dapat memudahkan adik-adik yang semestinya sibuk dengan study.

Jadi Macamana Nak Mulakan Bisnes Ni?

Pertama sekali, adik-adik kena mendaftar dulu sebagai ahli Shaklee sebelum memulakan bisnes ini. Ada dua cara untuk mendaftar, iaitu:

  1. Pendaftaran online melalui saya. Hanya whatsapp ke 0135883810 yang adik-adik berminat untuk membuat bisnes dan saya akan maklumkan langkah seterusnya.
  2. Pendaftarn manual di kaunter cawangan Shaklee. Isikan borang pendaftaran dan isikan nama dan ID saya sebagai penaja. Hamidah Ahmad Yatim dan ID 1183521.

Berapa Yuran Yang Diperlukan?

  1. Bayaran yuran sebanyak RM75 (sekali postage) atau
  2. Pendaftaran percuma dengan pembelian sebanyak 200 point atau bersamaan RM750.

Selepas mendaftar, adik-adik akan mendapat starter kit Shaklee yang mengandungi panduan bisnes serta penerangan produk-produk Shaklee di dalamnya.

Jadi, Dah Bersedia Nak Buat Bisnes Online Shaklee?

Kalau Ya, hubungi saya segera untuk langkah seterusnya. Saya akan jelaskan dengan lebih lanjut tentang bisnes ini berserta tips-tips hebat bagaimana nak menjana income sehingga 4 angka sebulan.

 

Hamidah

Call/ SMS/ Whatsapp : 013-5883810

Facebook : Hamidah Ahmad

FB Page : Kedai Vitamin Ummi

Instagram : Vitamin.Ummizara

Blog : vitamin-ummizara.blogspot

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge