Cara Memulakan Bisnes Shaklee Dengan Betul

Hai semua..saya pasti anda yang sedang membaca artikel ini pasti sedang mencari-cari idea untuk menambahkan pendapatan dengan mudah. Tahniah kerana anda berada di tempat yang betul. Di sini saya akan berkongsi bagaimana anda boleh menambahkan duit poket melalui bisnes yang menjamin keuntungan iaitu Shaklee. Jom kita lihat bagaimana cara untuk anda memulakan bisnes Shaklee ini.

Kenapa Anda Perlu Memilih Shaklee?

Pertama sekali, anda perlu tahu kenapa anda patut memilih bisnes Shaklee berbanding bisnes lain.

Jawapannya mudah sahaja, bak kata Dr Azizan Osman, penceramah perniagaan yang terkenal, – Untuk langkah pertama, pilihlah perniagaan yang RENDAH RISIKO, RENDAH MODAL dan TINGGI PELUANG BERJAYA. 

Nah, di mana anda nak cari ketiga-tiga kriteria ini? Pastinya di SHAKLEE.

Bagaimana Nak Memulakan Bisnes Shaklee?

1) Langkah Pertama : Pilih Group Shaklee Yang Betul
Rakan-rakan bisnes saya di dalam Celik Vitamin Group
 • Setiap kumpulan Shaklee mempunyai cara kepimpinan yang berbeza. Seperti kumpulan Celik Vitamin, kesemua ahli-ahlinya sangat aktif dan saling bantu-membantu sesama lain.
 • Pengasas kumpulan ini berasal dari kalangan orang-orang biasa tetapi usahanya yang luar biasa membuatkan Celik Vitamin sangat dikenali dan berada di paras yang tersendiri.
 • Melalui kepimpinan dan sokongan yang berterusan dari kesemua ahli kumpulan, pastinya akan membantu anda mencapai segala impian di dalam bisnes Shaklee.
2) Langkah Kedua: Daftar Dengan Pengedar Yang Aktif dan Komited
Saya bersama Upline iaitu Puan Adilah, Master pengasas Celik Vitamin Group
 • Untuk memulakan bisnes Shaklee, anda perlu berdaftar sebagai ahli Shaklee terlebih dahulu. Namun, menjadi persoalan, dengan siapa anda nak mendaftar?
 • Pilihlah pengedar Shaklee yang aktif serta komited. Perhatikan facebook dan blog mereka terlebih dahulu. Selalu update atau suam-suam kuku kah?
 • Penting untuk anda mendaftar dengan orang yang betul. Bak kata pepatah, kalau nak mencari guru, carilah guru yang boleh mengajar kita hingga berjaya.

Antara tips memilih “guru” yang anda boleh cuba:

 1. Pilih pengedar yang anda rasa bagus dan mulakan dengan membeli produk daripadanya. Tidak perlu beli banyak, satu produk pun dan memadai.
 2. Perhatikan bagaimana cara layanan pengedar tersebut. Jika dia seorang yang mesra, pantas dan sistematik serta memberikan layanan selepas jualan yang bagus, mungkin dialah “guru” yang anda perlukan.
 3. Interaksi yang bagus di antara anda dan pengedar yang bakal bergelar Upline anda perlulah bagus dan mesra untuk memudahkan anda menuntut ilmu daripadanya.

Guru dah jumpa, sekarang masanya untuk mendaftar. 

 1. Daftar keahlian dengan yuran RM75.
 2. Daftar percuma dengan minimum pembelian 200UV (RM700+)

Selepas mendaftar sebagai ahli, secara automatik anda telah layak membeli barangan Shaklee dengan harga ahli dan berpeluang menikmati ganjaran-ganjaran hebat daripada Shaklee.

Setiap pendaftaran baru, anda akan dibekalkan dengan Starter Kit yang mengandungi banyak maklumat tentang syarikat dan produk-produk Shaklee.

3) Langkah Ketiga : Kutiplah Ilmu dan Selalulah Bertanya
 • Untuk memastikan anda berjaya di dalam bisnes Shaklee, penuhkanlah dada dengan pengetahuan tentang produk-produk Shaklee.
 • Jangan berat mulut untuk bertanya sekiranya mempunyai masalah. Jadikan upline sebagai mentor dan pastikan hubungan anda dengan Upline sentiasa erat.
 • Ikutlah segala tunjuk ajar yang diberika Upline dan contohilah apa yang mereka lakuka  untuk memajukan bisnes Shaklee.
 • Sentiasa bina hubungan yang mesra dengan pelanggan dan sentiasa berikan konsultasi yang betul dan terbaik.

Inilah dia 3 langkah Utama yang anda perlu lakukan untuk memulakan bisnes Shaklee. Tak sukar bukan?

Jadi, jangan bertangguh lagi, ayuh bertindak segera! FAST ACTION…FAST RESULT..

Sebelum orang lain mengambil peluang anda, pastikan anda yang merebutnya dahulu. Mari kita sama-sama menjana pendapatan yang lumayan dari bisnes Shaklee ini.

Jika anda berminat menyertai kumpulan saya, UmmiZara Empire di bawah seliaan Celik Vitamin Group, hubungi saya segera di talian di bawah:

Hamidah

Call/ SMS/ Whatsapp : 013-5883810

Facebook : Hamidah Ahmad

FB Page : Kedai Vitamin Ummi

Instagram : Vitamin.Ummizara

Blog : vitamin-ummizara.blogspot

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge