Pengedar Shaklee Kamunting, Taiping dan Bagan Serai

Hai semua..Nama saya Hamidah bt Ahmad Yatim. Saya adalah Pengedar Sah Shaklee untuk kawasan Kamunting, Taiping, Bagan Serai serta kawasan-kawasan sekitarnya. Saya berumur 34 tahun dan kini menjadi Pengedar Shaklee secara Full Time. Saya boleh dihubungi di talian 013-5883810. Saya menyediakan perkhidmatan COD untuk kawasan Kamunting, Taiping, Simpang, Selinsing, Semanggol dan Bagan Serai. Manakala perkhidmatan pos disediakan untuk seluruh Malaysia termasuk Singapore, Brunei dan Indonesia.

Continue Reading

Garam Lebih Punca Eyebag, Betul Ke?

Siapa yang ada masalah eyebag, angkat tangan!!! Ha..saya yakin pasti ramai yang ada masalah ni kan?… Bila ada eyebag ni memang boleh rosakkan penampilan kita, ibarat satu mimpi ngeri bagi sesetengah orang. Tapi apa kaitannya garam dengan eyebag ni? Betul ke makan garam boleh jadi eyebag? Nak tahu lebih lanjut, teruskan membaca yer…

Continue Reading

Bisnes Online Yang Mudah Untuk Pelajar Universiti

Zaman sekarang ni, semua orang nak berbisnes, semua orang nak cari duit lebih. Tak ketinggalan pelajar-pelajar universiti yang sememangnya memerlukan duit yang banyak ketika masih belajar. Bagi anak-anak muda ini, semestinya pilihan online dan dropship menjadi pilihan utama mereka. Jadi hari ni saya nak kongsikan tentang bisnes online yang sangat mudah dan pastinya menguntungkan khas untuk pelajar-pelajar universiti.

Continue Reading

Umur 20an Tapi Tumit Dah Pecah, Apa Puncanya?

“Aduh..malunya bila tumit kaki ni pecah. Dah la malu nak pakai sandal, nak pakai stokin pun susah sebab tersangkut-sangkut.”

Pernah tak anda melalui situasi di atas? Kulit tumit yang pecah ni kadang-kadang sangat menyakitkan sampai nak pijak berjalan pun susah. Bukan sekadar orang tua sahaja yang alami masalah ni, ada juga yang baru umur 20an tapi tumit kaki dan pecah dan merekah. Memang boleh menggangu kehidupan kalau ada masalah ni kan? Nak tahu kenapa benda ni terjadi? Jom saya kongsikan…

Continue Reading

Handphone Kotor Punca Jerawat Naik, Betul Ke?

Handphone adalah satu keperluan yang sangat penting pada masa kini. Tapi tahukah anda, handphone juga boleh menjadi punca kepada jerawat terutamanya di pipi. Sebab tu, kita kena pastikan handphone selalu di lap dan sentiasa dalam keadaan yang bersih. Selain handphone yang kotor, banyak lagi punca-punca jerawat yang lain yang boleh kita atasi. Nak tahu? Jom teruskan membaca..

Continue Reading

Set Anti Jerawat Yang Berkesan

Selain dari menggunakan petua-petua tradisional, anda juga boleh menggunakan Produk Shaklee untuk menyelesaikan masalah jerawat di kulit muka. Apa yang best tentang produk Shaklee ini, ianya diperbuat daripada bahan-bahan yang semulajadi, tidak mengandungi bahan-bahan kimia berbahaya, selamat dan sesuai digunakan oleh semua peringkat termasuklah remaja berumur 13 tahun ke atas.

Hilangkan Jerawat Dengan Supplemen Shaklee

Terdapat 2 kaedah rawatan jerawat di dalam Shaklee iaitu:

  • Set Nyah Jerawat untuk rawatan dalaman
  • Youth Skincare untuk rawatan luaran.

Set Nyah Jerawat Shaklee

Continue Reading

Ambil Pil Perancang Punca Jeragat Makin Banyak

Betul ke ambil pil perancang boleh buat jeragat makin banyak? Yer betul. Pil perancang boleh menyebabkan gangguan hormon di dalam badan seseorang wanita. Ini boleh mencetuskan jeragat atau melasma kerana wanita sangat sensitif terhadap perubahan hormon estrogen dan progesterone.

Namun, terdapat banyak lagi faktor-faktor lain yang boleh menyebabkan terjadinya jeragat. Jom kita kenali apa itu jeragat dan bagaimana untuk menghilangkannya.

Continue Reading

Amalan dan Pemakanan Semasa Berpantang

Amalan berpantang selepas bersalin sangat penting kerana ia dianggap sebagai tempoh untuk merawat dan memulihkan kembali tubuh badan. Semasa bersalin, pelbagai komplikasi terjadi kepada tubuh badan seperti kehilangan darah, rahim mengecut, hormon yang tak seimbang dan sebagainya. Jadi tempoh berpantang adalah waktu yang terbaik untuk seseorang wanita itu memulihkan kembali badannya kepada yang asal. Di sini saya akan kongsikan tentang amalan-amalan serta pemakanan yang boleh diamalkan sepanjang tempoh berpantang.

Continue Reading

Set Skincare Untuk Wanita Hamil

Wanita hamil yang mengalami masalah jerawat perlu berhati-hati dalam mendapatkan rawatan muka. Ini penting kerana kebanyakan produk-produk yang dijual di pasaran mengandungi bahan-bahan yang boleh memberi kesan sampingan kepada kandungan dan bayi. Jadi ingin saya kongsikan dengan anda set skincare yang sangat-sangat selamat untuk wanita hamil serta sangat berkesan dalam menghilangkan jerawat dan masalah kulit muka.

Hilangkan Jerawat Dengan Set Kehamilan dan Youth Skincare

Untuk penjagaan dari dalaman, ibu-ibu hamil boleh menggunakan Set Kehamilan Shaklee. 

Untuk penjagaan luaran pula, ibu-ibu hamil boleh menggunakan Set Penjagaan Kulit Youth (Youth Skincare)

SET KEHAMILAN

Continue Reading

Vitamin dan Skincare Kulit Sunburn

Masalah kulit muka sunburn boleh dihilangkan dengan menggunakan petua-petua tradisional seperti di dalam entri INI. Namun bagi anda yang mahukan kesan yang lebih cepat serta inginkan kulit yang lebih cantik dan sihat, anda boleh menggunakan vitamin dan skincare yang bersesuaian. Di sini saya ingin mengesyorkan Set Kulit Cantik untuk penjagaan dalaman dan Set Youth Skincare untuk penjagaan luaran. 

Jom kita lihat bagaimana produk-produk ini membantu menghilangkan masalah kulit sunburn:

SET KULIT CANTIK

Continue Reading