Supplemen Untuk Tambahkan Susu Badan

Terdapat pelbagai cabaran dan dugaan yang dihadapi oleh ibu-ibu sepanjang dalam tempoh penyusuan. Ada di antara ibu-ibu yang diuiji dengan susu yang sangat sedikit. Pelbagai petua dan supplemen yang diamalkan untuk menambahkan pengeluaran susu. Di dalam entri ini saya akan berkongsi dengan anda tentang salah satu set supplemen yang sangat terkenal dalam menambahkan dan melancarkan susu badan.

Tambahkan Susu Badan Dengan Set Penyusuan Shaklee

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Set penyusuan ini bukan sekadar untuk menambahkan susu badan, malah ianya sangat baik untuk kesihatan yang menyeluruh kepada ibu dan bayi.

Set ini mengandungi cukup nutrien yang sangat diperlukan oleh badan agar semua sel-sel di dalam badan berfungsi di tahap paling optimum. Bila sel badan sihat, segala aktiviti tubuh badan termaksuklah kalenjar payudara akan berfungsi dengan lebih lancar. Maka penghasilan susu pun akan makin bertambah.

Apa Yang Terdapat Di Dalam Set Penyusuan Shaklee?

1) ESP

 • Ibu-ibu yang menyusu disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya 3 set hidangan protein setiap hari.
 • ESP adalah sumber protein yang dihasilkan daripada kacang soya yang terbaik. Setiap hidangan ESP mengandungi 14g protein dan  asid amino yang sangat diperlukan oleh badan.
 • Selain dapat menambahkan susu, ESP juga membantu untuk mencantikkan kulit ibu dan juga bayi.

2) Alfalfa Complex

 • Alfalfa Complex mengandungi nutrien dan vitamin yang penting seperti Vitamin A, B, C, E  serta kalsium dan zat besi. Kesemua nutrien ini sangat penting untuk kesihatan badan ibu dan bayi.
 • Alfalfa juga sangat terkenal sebagai milkbooster yang terbaik. Ia dapat menambahkan dan melancarkan pengeluaran susu badan.
 • Selain daripada itu, alfalfa juga dapat membantu ibu untuk menurunkan berat badan kerana ia juga agen detox yang dapat mengeluarkan toksin-toksin kotor dari badan.
 • Namun pesakit SLE tidak disarankan untuk mengambil alfalfa.

3) B Complex

 

 • B Complex Shaklee mengandungi semua jenis vitamin B serta lengkap dengan asid folik. Vitamin B sangat penting untuk pembentukan sel-sel darah merah, memberikan tenaga serta mencantikkan kulit.
 • Vitamin B Complex turut terkenal sebagai vitamin anti-stress dan sangat sesuai untuk diambil ibu-ibu yang menyusu. Ia dapat membantu ibu untuk lebih tenang dan tidak mudah gelisah terutamanya ketika pengeluaran susu merudum.

4) Sustain Release Vitamin C Plus

 • Selain untuk kecantikan kulit, vitamin C sangat penting untuk meningkatkan sistem imun di dalam badan. Ibu-ibu yang mengambil Vitamin C dapat menyalurkannya kepada bayi melalui penyusuan.
 • Selain itu vitamin C juga penting untuk pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat. Pengambilan 1 tablet vitamin C Shaklee mengandungi 500mg vitamin C dan cukup untuk keperluan harian tubuh badan.

5) Vitalea

 • Vitalea Shaklee adalah multivitamin yang mengandungi 23 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk tubuh. Pengambilan Vitalea dapat membantu untuk penghasilan susu badan yang banyak selain memberi khasiat kepada ibu dan bayi.
 • Vitalea Shaklee juga mengandungi zat besi yang membantu penghasilan hemoglobin di dalam sel darah. Ini dapat mengelakkan ibu-ibu dari pitam dan pening selepas proses penyusuan.

6) Ostematrix

 • Ostematrix Shaklee mengandungi lengkap kalsium, vitamin D dan magnesium. 1 tablet Ostematrix membekalkan 250mg kalsium, jadi disarankan ibu-ibu yang menyusu untuk mengambil 4 biji ostematrix setiap hari.
 • Semasa penyusuan, kalsium di dalam badan ibu akan turut disalurkan kepada bayi. Jadi pengambilan ostematrix sangat penting untuk menggantikan semula kalsium yang telah hilang. Jika badan kekurangan kalsium, ibu akan cepat sakit belakang serta gigi cepat rosak.

Testimoni Pengguna

 

Inilah dia fungsi serta kebaikan Set Penyusuan Shaklee. Ramai pengguna telah berpuas hati dengan kesan yang mereka dapat setelah mengamalkan set ini. Dan jika anda ingin menjadi sebahagian daripada mereka yang kini bebas dari belenggu susu sedikit, cepat-cepatlah hubungi saya untuk mendapatkan Set Penyusuan Shaklee yang terbaik ini.

Namun perlu diingat bahawa pengambilan supplemen sahaja tidak mencukupi jika ibu tidak memahami konsep serta teknik-teknik yang betul dalam menyusu. Jika inginkan tips-tips menarik tentang penyusuan, anda boleh klik TIPS TAMBAHKAN SUSU BADAN DENGAN BANYAK.

Bagaimana Nak Dapatkan Produk-Produk Ini?

Untuk mendapatkan terus melalui pembelian menggunakan Kad Kredit / Debit, sila klik butang di bawah:

Untuk info lanjut dan konsultasi percuma, sila hubungi saya di:

Hamidah

Call/ SMS/ Whatsapp : 013-5883810

Facebook : Hamidah Ahmad

FB Page : Kedai Vitamin Ummi

Instagram : Vitamin.Ummizara

Blog : vitamin-ummizara.blogspot

 

 

Pengedar Shaklee Perak

Kawasan COD : Taiping, Kamunting, Simpang, Trong, Selinsing, Semanggol, Bukit Merah dan Bagan Serai

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge